Twelfth meeting

1. Which of the following is the author’s main point?

A. Noise may pose a serious threat to our physical and psychological health

B. Loud noise

s signal danger

C. Hearing loss is America’s number one nonfatal health problem

D. The ear is not like the eye

 

2.According to the passage, what is noise?

A. Unwanted sound

B. A byproduct of technology

C. Physical and psychological harm

D. Congestion

 

3.Why is noise difficult to measure?

A. It causes hearing loss

B. All people do not respond to it in the same way

C.It is unwanted

D. People become accustomed to it

 

4. The word congested in paragraph 1 could best be replaced by?

A. hazardous

B. polluted

C. crowded

D. rushed

 

5. According to the passage, people respond to loud noise in the same way that they respond to?

A. annoyance

B. danger

C. damage

D. disease

6. The phrase as wellin paragraph 4 is closest in meaning to which of the following?

A. after all

B. also

C. instead

D. regardless

 

7.It can be inferred from this passage that the eye?

A. responds to fear

B. enjoys greater protection than the ear

C. increases functions

D. is damaged by noise

 

8.With which of the following statements would the author most probably agree?

A. Noise is not a serious problem today

B. Noise is America’s number one problem

C. Noise is an unavoidable problem in an industrial society

D. Noise is a complex problem

 

Problem 15 Verbal Modifier   -ing  and -ed Form

 

Incorrect         :  After graduating from City College, Professor Baker’s studies were continued       at State University, where he received his Ph.D. in English.

Correct           :  After graduating from City College, Professor Baker continued his studies at         State University, where he received his Ph.D. in English.

 

1.After graduating from City College, Professor Bakers studies were continued       at State

A                                 B                          C

University, where he received his Ph.D. in English.

D

 

Answer: c correct baker

 

Incorrect         :  Returning to her room, several pieces of jewelry were missing.

Correct           :  Returning to her room, she found that several pieces of jewelry were missing.

 

2.Returning to her room, ……… found that several pieces of jewelry were missing.

 

A.she

B.he

C.her

D.him

 

Answer: a

 

 

 

Incorrect         :  Having been delayed by heavy traffic, it was not possible for her to arrive on time.

Correct           :  Having been delayed by heavy traffic, she arrived on time.

 

3.Having been delayed by heavy traffic, it was not possible for her to arrive on time.

A                    B                C                             D

 

Answer: d correct she

Incorrect         :  Accustomed to getting up early, the new schedule was not difficult for him to       adjust to.

Correct           :  Accustomed to getting up early, he had no difficulty adjusting to the new schedule.

 

4.Accustomed to getting up early, ……….had no difficulty adjusting to the new schedule.

A.he

B.she

C.her

D.him

 

Answer: a

 

Incorrect         :  After finishing his speech, the audience was invited to ask questions.

Correct           :  After finishing his speech, he invited the audience to ask questions.

 

5. After finishing his speech, him invited the audience to ask questions.

A                                 B                          C                       D

 

Answer: b correct he

 

 

 

 

Problem 16  Verbal Modifier Infinitives of Purpose to Introduce Instructions

 

Incorrect:  To protect yourself from dangerous exposure to the sun’s rays, using a sun screen.

Correct  :  To protect yourself from dangerous exposure to the sun’s rays, use a sun screen.

 

6.To protect yourself from dangerous exposure to the sun’s rays, ……… a sun screen.

 

A.used

B.use

C.he

D.him

 

Answer: b

 

 

Incorrect:  Prepare for the TOEFL, study thirty minutes everyday for several months.

Correct  :  To prepare for the TOEFL, study thirty minutes everyday for several months.

 

7.Pepare for the TOEFL, study thirty minutes everyday for several months.

A                                  B                                 C                  D

 

Answer: a correct to prepare

 

 

Incorrect:  In order to take advantage of low air fares, to buy your tickets well in advance.

Correct  :  In order to take advantage of low air fares, buy your tickets well in advance.

 

8.In order to take advantage of low air fares, ………your tickets well in advance.

A.buy

B.to buy

C. Buys

D.bought

 

Answer: a

 

Incorrect:  To taking action pictures, always use a high-speed film.

Correct  :  To take action pictures, always use a high-speed film.

 

9.To taking action pictures, always use a high-speed film.

A                         B           C      D

 

Answer: a correct to take

 

 

Incorrect:  The send letters and packages from the United States overseas, use Global Mail or       DHL  Delivery.

Correct  :  To send letters and packages from the United States overseas, use Global Mail or         DHL Delivery

 

10.  ………… letters and packages from the United States overseas, use Global Mail or DHL  Delivery.

 

A.sending

B.to send

C.sends

D.the send

 

Answer: b

 

 

 

 

Problem 17 Parallel Structure In a Series

 

Incorrect:  Jane is young, enthusiastic, and she has talent.

Correct  :  Jane is young, enthusiastic, and talented.

 

11. Jane is young, enthusiastic, and she has talent

A              B                          C    D

 

Answer: d correct talented

 

Incorrect:  We learned to read the passages carefully and underlining the main                     ideas.

Correct  :  We learned to read the passages carefully and to underline the main                     ideas.

 

12. We learned to read the passages carefully and  …………….. the main ideas

A.to underline

B.underline

C.to underlining

D.underlining

 

Answer: a

 

Incorrect:  The duties of the new secretary are to answer the telephone, to type                    letters, and book  keeping.

Correct  :  The duties of the new secretary are to answer the telephone, to type                     letters, and to do  the book keeping.

 

13.The duties of the new secretary are to answer the telephone, to type letters, and book

A                              B                                                       C                          D

keeping.

 

Answer: d correct to do the book

 

 

Incorrect:  The patient’s symptoms were fever, dizziness, and his head hurt.

Correct  :  The patient’s symptoms were fever, dizziness, headaches.

 

 

14.The patient’s symptoms were fever, dizziness, and ……………..

A.headches

B.head

C.to head

D. To headches

 

Answer: a

 

 

Incorrect:  Professor Williams enjoys teaching and to write.

Correct  :  Professor Williams enjoys teaching and writing.

 

15.Professor Williams enjoys teaching and to write.

A           B        C     D

 

Answer: d correct writing

 

 

 

 

 

Problem 18 Parallel Structure After Correlative Conjunctions

 

Incorrect:  She is not only famous in the United States but also abroad.

Correct  :  She is famous not only in the United States but also abroad.

 

 

16. She is  famous……….. in the United States but also abroad.

A.only

B.not only

C.but

D. But also

 

Answer: b

 

Incorrect:  The exam tested both listening and to read.

Correct  :  The exam tested both listening and reading.

 

17.The exam tested both listening and to read.

A         B                C                     D

 

Answer: d correct reading

 

 

Incorrect:  He is not only intelligent but also he is creative.

Correct  :  He is not only intelligent but also creative.

 

18.He is not only intelligent but also ……….

A.creative

B.to creative

C.he is creative

D.creatives

 

Answer: a

 

 

Incorrect:  Flying is not only faster but also it is safer than traveling by car.

Correct  :  Flying is not only faster but also safer than traveling by car.

 

19.Flying is not only faster but also it is safer than traveling by car.

A                          B                        C                  D

 

Answer: c correct safer

 

 

Incorrect:  John registered for both Electrical Engineering 500 and to study Mathematics 390.

Correct  :  John registered for both Electrical Engineering 500 and Mathematics 390

 

20.John registered for both Electrical Engineering 500 and …………………. 390.

A.mathematics

B. To study mathematics

C. The mathematics

D. To mathematics

 

Answer: a