Tenth meeting

 

1.         Which of the following is the main topic of the passage?

A. The influenza virus

B. Immunity to disease

C. Bacteria

D. Chemical molecules

 

2.         According to this passage, bacteria are?

A. poisons

B. very small

C. larger than viruses

D. Plants

 

3.         The word strictlyin paragraph 1 could best be replaced by?

A. Unusually

B. Completely

C. broadly

D. Exactly

 

4.         The atomic structure of viruses?

A. is variable

B. is strictly defined

C. cannot be analyzed chemically

D. is more complex than that of bacteria

 

5.         Why does the author say that viruses are alive?

A. They have a complex atomic structure

B. They move

C. They multiply

D. They need warmth and light

6.         The word unlimitedin paragraph 1 could best be replaced by which of the following?

  1. A.   very small

B. very large

C. very similar

D. very different

 

7.         According to the passage, how does the body react to the influenza virus?

A. It prevents further infection to other types and strains of the virus

B. It produces immunity to the type and strain of virus that invaded it

C. It becomes immune to types A, B, and C viruses, but not to various strains within the types

D. After a temporary immunity, it becomes even more susceptible to the type and strain that caused the influenza

 

8.         The passage discusses all of the following as characteristics of pandemics EXCEPT

A. they spread very quickly

B. they are caused by type-A virus

C. they are regional outbreaks

D. they occur once every ten years

 

Problem 5 Agreement   Modified Subject and Verb

 

  • Incorrect:  His knowledge of languages and international relations aid him in his work.
  • Correct  :  His knowledge of languages and international relations aids him in his work.

1.His knowledge of languages and international relations …… him in his work.

A.aid

B.aids

C. Ship

D. Of

 

Answer : b

 

  • Incorrect:  The facilities at the new research library, including an excellent microfilm file, is a among the best in the country.
  • Correct  :  The facilities at the new research library, including an excellent microfilm file,  are a  among the best in the country.

2.The facilities at the new research library, including an excellent microfilm file,

A                                B                           C

is a among the best in the country.

D

 

Answer: d correct are

 

  • Incorrect:  All trade between the two countries were suspended pending negotiation of a  new agreement.
  • Correct  :  All trade between the two countries was suspended pending negotiation of a new   agreement.

3.All trade between the two countries …….. suspended pending negotiation of a  new agreement.

A.was

B.were

C.is

D.are

 

Answer: a

 

  • Incorrect:  The production of different kinds of artificial materials are essential to the  conversation   of our natural resources.
  • Correct  :  The production of different kinds of artificial materials is essential to the conversation  of our natural resources.

4. The production of different kinds of artificial materials are essential to the

A                   B                                                       C

conversation   of our natural resources.

D

 

Answer : c correct is

 

  • Incorrect:  Since the shipment of supplies for our experiments were delayed, we will have to     reschedule our work.
  • Correct  :  Since the shipment of supplies for our experiments was delayed, we will have to  reschedule our work.

5.Since the shipment of supplies for our experiments …….. delayed, we will have to     reschedule our work.

A.was

B.is

C.were

D.to

 

Answer:a

 

 

Problem 6 Agreement Subject with Accompaniment and Verb

  • Incorrect:  The guest of honor, along with his wife and two sons, were seated at the first table.
  • Correct  :  The guest of honor, along with his wife and two sons, was seated at the first table.

6.he guest of honor, along with his wife and two sons, were seated at the first

A                  B      C                                              D

table.

 

Answer: d  correct was

 

  • Incorrect:  The ambassador, with his family and staff, invite you to a reception at the embassy on Tuesday afternoon at five o’clock.
  • Correct  :  The ambassador, with his family and staff, invites you to a reception at the embassy on  Tuesday afternoon at five o’clock.

7.The ambassador, with his family and staff, ……….. you to a reception at the embassy on Tuesday afternoon at five o’clock.

A.invite

B.invites

C.invited

D.  To invite

 

Answer: b

 

  • Incorrect:  Mary, accompanied by her brother on the piano, were very well received at the talent  show.
  • Correct  :  Mary, accompanied by her brother on the piano, was very well received at the talent    show.

8. Mary, accompanied by her brother on the piano, were very well received at the

A                                      B                      C                            D

talent  show.

 

Answer: c correct was

 

  • Incorrect:  Senator Davis, with his assistant and his press secretary, are scheduled to arrive in New York today.
  • Correct  :  Senator Davis, with his assistant and his press secretary, is scheduled to arrive in New York today.

9.Snator Davis, with his assistant and his press secretary, ….. scheduled to arrive in New York today.

A. Is

B.are

C.was

D.were

 

Answer: is

  • Incorrect:  Bruce Springsteen, accompanied by the E. Street Band, are appearing in  concert at the  Student Center on Saturday night.
  • Correct  :  Bruce Springsteen, accompanied by the E. Street Band, is appearing in concert at the  Student Center on Saturday night.

 

10.Bruce Springsteen, accompanied by the E. Street Band, are appearing in

                                                   A                                                  B         C      

  concert at the  Student Center on Saturday night.

        D

 

Answer: b correct is

 

Problem 7 Agreement Subject with Appositive and Verb

  • Incorrect:  The books, an English dictionary and a chemistry text, was on the shelf yesterday.
  • Correct  :  The books, an English dictionary and a chemistry text, were on the shelf yesterday.

11.The books, an English dictionary and a chemistry text, ………. on the shelf yesterday.

A.was

B.were

C.is

D.are

Answer: a

 

  • Incorrect:  Three swimmers from our team, Paul, Ed, and Jim, is in competition for medals.
  • Correct  :  Three swimmers from our team, Paul, Ed, and Jim, are in competition for medals.

12.Three swimmers from our team, Paul, Ed, and Jim, is  in competition for medals.

A          B                                     C           D

 

Answer: d correct are

 

  • Incorrect:  Several pets, two dogs and a cat, needs to be taken care of while we are gone.
  • Correct  :  Several pets, two dogs and a cat, need to be taken care of while we are gone.

13.Several pets, two dogs and a cat, ………. to be taken care of while we are gone.

A.need

B.needs

C.in

D. At

 

Answer: a

 

  • Incorrect:  State University, the largest of the state-supported schools, have more than 50,000 students on main campus.
  • Correct  :  State University, the largest of the state-supported schools, has more than 50,000 students on main campus.

14.State University, the largest of the state-supported schools, …….. more than 50,000 students on main campus.

A.has

B.have

C.was

D.were

 

Answer: a

 

  • Incorrect:  This recipe, an old family secret, are an especially important part of our holiday

celebration

  • Correct  :  This recipe, an old family secret, is an especially important part of our holiday celebration

 

15. This recipe, an old family secret, are an especially important part of our holiday

A                                          B               C                             D

 

Answer: b correct is

 

 

Problem 8 agreement- verb subject order

 

There                V                    S

There              Are           The result of the election

 

Here               V                    S

Here              Is                 The result of the election

 

Incorrect : there was ten people in line already when we arrived

Correct : there were ten people in line already when we arrived

 

16.there …… ten people in line already when we arrived

A.was

B.were

C.has

D.have

 

Answer: b

 

 

Incorrect : there haven been very little rain this summer

Correct: there has been very little rain this summer

 

17.there haven been very little rain this summer

A                  B            C              D

 

Answer: a correct has

 

 

Incorrect : here are their house

Correct: here is their house

 

18.here …… their house

A.is

B.was

C.are

D.a

 

Answer:a

 

 

Incorrect : there has been several objections to the new policy.

Correct : there have been several  objections to the new policy.

 

19.there ……. been several objections to the new policy.

A.has

B.have

C.haven

D.is

 

Answer: b

 

 

 

 

Incorrect : i think that there were a problem

Correct : i think that was problem

 

20.i think that there were a problem

A       B     C       D

 

Answer: d correct was