Ninth meeting

1.         Which of the following is the main topic of the passage?

A. The Old Faithful geyser in Yellowstone National Park

B. The nature of geysers

C. The ratio of temperature to pressure in underground water

D. Regions of geologically recent volcanic activity

2.         In order for a geyser to erupt?

A. hot rocks must rise to the surface of the Earth

B. water must flow underground

C. it must be a warm day

D. the earth must not be rugged or broken

3.         The word it in paragraph 1 refers to?

A. Water

B. Depth

C. pressure

D. Surface

4.         As depth increases?

A. pressure increases but temperature does not

B. temperature increases but pressure does not

C. both pressure and temperature increase

D. neither pressure nor temperature increases

5.         Why does the author mention and Ice in?

A. To compare areas of high volcanic activity

B. To describe the Yellowstone National Park

C. To provide examples of areas where geysers are located

D. To name the two regions where all geysers are found

6.         Hoe often does Old Faithful erupt?

A. Every 10 minutes

B. Every 60 minutes

C. Every 125 minutes

D. Every 170 minutes

7.         The word expelling( mengeluarkan) in paragraph 4 is closest in meaning to

A. Heating

B. Discharging

C. supplying

D. Wasting

8.         What does the author mean by the statement :

Old Faithful earned its name because, unlike most geysers, it has never failed to erupt on schedule even once in eighty years of observation?

A. Old faithful always erupts on schedule

B. Old Faithful is usually predictable

C. Old Faithful erupts predictably like other geysers

D. Old Faithful received its name because it has been observed for many years

9.         According to the passage, what is required for a geyser to function?

A. A source of heat, a place for water to collect,an opening, and underground channels

B. An active volcano nearby and a water reservoir

C. Channels in the Earth and heavy rainfall

D. Volcanic activity, underground channels, andsteam

Problem 1 point of view- verbs

  • Incorrect:  He was among the few who want to continue working on the project

Correct  :  He is among the few who want to continue working on the project.

S  V1                                                                   or

He was among the few who wanted to continue working on the project.

1.He was  among the few who want to continue working on the project.

A        B                               C                             D

Answer: A correct is

  • Incorrect:  It is an accepted custom for a man to open the door when he accompanied a woman.
  • Correct  :  It is an accepted custom for a man to open the door when he accompanies a woman.

or

It was an accepted custom for a man to open the door when he accompanied a woman.

2. It is an accepted custom for a man to open the door when he  ……… a woman.

A.accompanies

B.accompanied

C.accomplies

D.accomplied

Answer: B

  • Incorrect:  She closed the door and hurries away to class.
  • Correct  :  She closes the door and hurries away to class.

or

She closed the door and hurried away to class.

3.She closed the door and hurries away to class.

A              B             C                      D

Answer: A correct closes

  • Incorrect:  We receive several applications a day and with them had been copies of transcripts and    degrees.
  • Correct  :  We receive several applications a day and with them are copies of transcripts and   degrees.

or

We received several applications a day and with them were copies of transcripts and  degrees.

4.We receive several applications a day and with them …… copies of transcripts and   degrees.

A.are

B.is

C.of

D.it

Answer: A

  • Incorrect:  Mr. Davis tried to finish his research, but he found only part of the information that he   needs.
  • Correct  :  Mr. Davis tries to finish his research, but he finds only part of the information that he needs.

or

Mr. Davis tried to finish his research, but he found only part of the information that he  needed.

5.Mr. Davis tried to finish his research, but he found only part of the information that he   needs.

A                                                      B      C                                                          D

Answer: D correct needed

Problem 2 Point of View – Reported Speech

S         V (past)                                           that         S        V (past)

He       said                  that        he          was sorry.

  • Incorrect:  I thought that he is coming today.
  • Correct  :  I thought that he was coming today.
  • 6. I thought that he ………. coming today.
  • A.is
  • B.was
  • C.were
  • D. To

Answer: B

  • Incorrect:  A research scientist at State University reported that he finds a blood test to diagnose     cancer
  • Correct  :  A research scientist at State University reported that he found a blood test to diagnose  cancer

7.A research scientist at State University reported that he finds a blood test to diagnose

A                            B                    C          D

cancer

Answer: c correct found

  • Incorrect:  When she told us that everything is ready, we went into the dining room and seated  ourselves
  • Correct  :  When she told us that everything was ready, we went into the dining room

and seated  ourselves

8.When she told us that everything …………. ready, we went into the dining room and seated  ourselves

A. Is

B. Are

C. Was

D. Were

Answer : C

  • Incorrect:  They asked him if he will help us.
  • Correct  :  They asked him if he would help us.

9.They asked him if he will help us.

A           B        C     D

Answer: c correct would

  • Incorrect:  Professor Baker told his class that there 10,000 species of ferns.
  • Correct  :  Professor Baker told his class that there are 10,000 species of ferns.

10.Professor Baker told his class that there …… 10,000 species of ferns.

A. Is

B. Was

C. Are

D. Were

Aswer: C

Problem 3 Point of View – Verbs and Adverbs

  • Incorrect:  Between one thing and another, Charles does not finish typing his paper last night.
  • Correct  :  Between one thing and another, Charles did not finish typing his paper last night.

11.Between one thing and another, Charles does not finish typing his paper last night.

A                         B                                C                       D

Answer: C correct did

  • Incorrect:  In 1990, according to statistics from the Bureau of  Census, the population of the United  States is 250,000,000.
  • Correct  :  In 1990, according to statistics from the Bureau of  Census, the population of the United  States was 250,000,000.

12. In 1990, according to statistics from the Bureau of  Census, the population of the United  States …….. 250,000,000.

A. is

B. Was

C. Are

D. Were

Answer: B

Incorrect:  We do not receive mail yesterday because it was a holiday.

Correct  :  We did not receive mail yesterday because it was a holiday.

13.We do not receive mail yesterday because it was a holiday.

A            B                     C                             D

Answer: a correct did

Incorrect:  Mary does not finish her homework in time to go with us to the football game yesterday afternoon.

Correct  :  Mary did not finish her homework in time to go with us to the football game

yesterday afternoon.

14.Mary ……… not finish her homework in time to go with us to the football game yesterday afternoon.

A.did

B.do

C.were

D. Was

Answer: A

Incorrect:  Although there are only two hundred foreign students studying at State University in 1990, there are more than five hundred now.

Correct  :  Although there were only two hundred foreign students studying at State University   in 1990, there are more than five hundred now.

15. Although there are only two hundred foreign students studying at State University in

A                                                     B                       C

1990, there are more than five hundred now.

D

Answer:  a correct were

Problem 4 Point of View – Activities of the Dead

  • Incorrect:  Just before he died, my friend who writes poetry published his first book.
  • Correct  :  Just before he died, my friend who wrote poetry published his first book.

16.Just before he died, my friend who ……… poetry published his first book.

A.writes

B.write

C.wrote

D.writen

Answer: C

  • Incorrect:  Professor Ayers was so punctual that until the day he died, he always arrives in class just as the bell ring.
  • Correct  :  Professor Ayers was so punctual that until the day he died, he always arrived in class just  as the bell rang.

17.Professor Ayers was so punctual that until the day he died, he always arrives in class just as

A                                           B                         C

the bell rang.

D

Answer: c correct arrived

  • Incorrect:  Before he died, the man who lives across the street used to help me with my English.
  • Correct  :  Before he died, the man who lived across the street used to help me with my English.

18. Before he died, the man who ……… across the street used to help me with my English

A. Live

B. Lives

C.lived

D. Is

Answer: C

  • Incorrect:  A short time before he died, the old man has written a will, leaving his entire estate to his brother.
  • Correct  :  A short time before he died, the old man had written a will, leaving his entire estate to his brother

19.A short time before he died, the old man has written a will, leaving his entire estate to his

A             B                                C                       D

brother.

Answer : c correct had written

  • Incorrect:  Until the day she died, the lady who lives next door visited me every evening.
  • Correct  :  Until the day she died, the lady who lived next door visited me every evening.

20.Until the day she died, the lady who ……. next door visited me every evening.

A. Is

B.  Was

C. Lives

D.lived

Answer : d