Fourteenth meeting

 

1.Which of the following is the best title for the passage?

A. Metropolitan Statistical Areas

B. Types of Population Centers

C. The Bureau of the Census

D. Megapolises

2.According to the passage, where do most Americans live?

A. In the center of cities

B. In the suburbs surrounding large cities

C. In rural areas

D. In small towns

3.According to the Bureau of the Census, what is an urban area?

A. An area with 2500 people or more

B. An area with at least 50,000 people

C. The eighteen largest cities

D. A chain of adjacent cities

4.Which of the following are NOT considered important in defining an urban area?

A. Political boundaries

B. Transportation networks

C. Social relationships

D. Economic systems

5.The word integrate in paragraph 2 is closest in meaning to?

A. benefit

B. define

C. unite

D. restrict

6.The word its in paragraph 2 refers to?

A. the MSA’s

B. the area’s

C. the citys

D. the population’s

7.The word adjacent in paragraph 3 is closest in meaning to?

A. beside each other

B. growing very fast

C. the same size

D. densely populated

8.According to the passage, what is a megapolis?

A. One of the ten largest cities in the United States

B. One of the eighteen largest cities in the United states

C. One of the one hundred cities between Boston and Washington

D. Any number of continuous adjacent cities and suburbs

9.Why does the author mention the Eastern Corridor and the California coast in paragraph 3?

A. As examples of megapolises

B. Because 75 percent of the population lives there

C. To conclude the passage

D. The Bureau of the Census is located there

Problem 25   Similar Verbs – Tell and Say

 

 

Incorrect:  Jayne said him that she would meet us here.

Correct  :  Jayne told him that she would meet us here.

1.Jayne …… him that she would meet us here.

A.told

B.said

C.says

D. Tell

Answer: a

Incorrect:  Margaret told that she would call                                  before she came.

Correct  :  Margaret said that she would call                                before she came.

2.Margaret told that she would call before she came.

A                    B       C                        D

Answer: a correct said

 

  • Incorrect:  Randy says a lot of jokes and funny stories.
  • Correct  :  Randy tells a lot of jokes and funny stories.

3.Randy ……… a lot of jokes and funny stories.

A.says

B.tells

C.told

D.said

Answer: b

  • Incorrect:  I have said the truth.
  • Correct  :  I have told the truth.

4.I have said the truth.

A      B     C    D

Answer: b correct told

  • Incorrect:  The girls told (that) they were                                       hungry.
  • Correct  :  The girls said that they were hungry

5. The girls ……….. (that) they were hungry

A.says

B.said

C.told

D.tell

Answer: b

Problem 26   Similar Verbs – Let and Leave

  •  Incorrect:  Although her doctor allowed her family to visit her, he wouldn’t leave anyone else go into her room.
  • Correct  :  Although her doctor allowed her family to visit her, he wouldn’t let anyone else go into her room.

6.Although her doctor allowed her family to visit her, he wouldn’t leave anyone else go

A                               B                                C

into her room.

D

Answer: c correct let

  •  Incorrect:  You can let your car in long-term parking until you come back.
  • Correct  :  You can leave your car in long-term parking until you come back.

7.You can ………. your car in long-term parking until you come back.

A.let

B.leave

C.get

D.lets

Answer: b

  • Incorrect:  Professor Baker wouldn’t leave us use our dictionaries during the test.
  • Correct  :  Professor Baker wouldn’t let us use our dictionaries during the test.

8.Professor Baker wouldn’t leave us use our dictionaries during the test.

A                         B         C                                D

Answer: b correct let

  • Incorrect:  Just let the paper in my mailbox.
  • Correct  :  Just leave the paper in my mailbox.

9.Just ……. the paper in my mailbox.

A.let

B.leave

C.went

D.get

Answer: b

  • Incorrect:  Just let your coats on the racks in the hall.
  • Correct  :  Just leave your coats on the racks in the hall.

10.Just let your coats on the racks in the hall.

A            B                   C               D

Answer: a correct leave

 

Problem 27 Similar Verbs – Borrow  & Lend

  • Incorrect:  Stan had an accident while he was driving the car that his cousin had borrowed him.
  • Correct  :  Stan had an accident while he was driving the car that his cousin had lent him.

11.Stan had an accident while he was driving the car that his cousin had ……. him.

A.lent

B.borrow

C.told

D.borrowed

Answer: a

  • Incorrect:  Would you please borrow me your pen?
  • Correct  :  Would you please lend me your pen?

12.Would you please borrow me your pen?

A                 B        C       D

Answer: c correct lent

  • Incorrect:  Can I lend this dictionary for a view minutes while I check my composition?
  • Correct  :  Can I borrow this dictionary for a view minutes while I check my composition?

13.Can I ………. this dictionary for a view minutes while I check my composition?

A.lent

B.borrow

C. Borrowed

D. Lend

Answer: b

  • Incorrect:  She lent my key to get into the apartment, and lost it.
  • Correct  :  She borrowed my key to get into the apartment, and lost it.

14.She lent my key to get into the apartment, and lost it.

A          B         C                                          D

Answer: a correct borrowed

  • Incorrect:  Thank you for borrowing me your umbrella.
  • Correct  :  Thank you for lending me your umbrella.

15.Thank you for …….. me your umbrella.

A.lending

B.borrowing

C.borrowed

D.lent

Answer: a

Problem 28  Similar Verbs – Make and Do

  • Incorrect:  I really don’t mind making the homework for this class.
  • Correct  :  I really don’t mind doing the homework for this class.

16 . I really don’t mind making the homework for this class.

A                 B        C                              D

Answer: c correct doing

  • Incorrect:  Did you do a mistake?
  • Correct  :  Did you make a mistake?

17.Did you ……… a mistake?

A.do

B.doing

C. Make

D. Making

Answer: c

  • Incorrect:  Please make me a favor.
  • Correct  :  Please do me a favor.

18.Please make me a favor.

A        B       C       D

Answer: b correct do

  • Incorrect:  Are they doing progress on the new road?
  • Correct  :  Are they making progress on the new road?

19.Are they ……… progress on the new road?

A.do

B.doing

C.make

D.making

Answer: d

  • Incorrect:  Have you done any interesting discoveries while you were doing your research?
  • Correct  :  Have you made any interesting discoveries while you were doing your research?

20.Have you done any interesting discoveries while you were doing your research?

A                   B                             C                      D

Answer:  a correct made

 

  • Problem 29   PREPOSITIONAL IDIOMS
  •  Incorrect:  Excepting for the Gulf Coast region, most of the nation will have very pleasant weather tonight and tomorrow.
  • Correct  :  Except for the Gulf Coast region, most of the nation will have very pleasant weather tonight and tomorrow.

21. ………… for the Gulf Coast region, most of the nation will have very pleasant weather tonight and tomorrow.

A.excepting

B.except

C.excepted

D.excepts

Answer: b

  • Incorrect:  In recent years, educators have become more concerned of bilingualism.
  • Correct  :  In recent years, educators have become more concerned with bilingualism.

22.In recent years, educators have become more concerned of bilingualism.

A          B                     C         D

Answer: d correct with

 

  • Incorrect:  He always does what he pleases, without regard of the rules and regulations.
  • Correct  :  He always does what he pleases, without regard to the rules and regulations.

23.He always does what he pleases, without regard. ….. the rules and regulations.

A. Of

B. To

C. With

D. For

Answer: b

  • Incorrect:  The bank opposite over university isn’t open on Saturdays.
  • Correct  :  The bank opposite university isn’t open on Saturdays.

24.The bank opposite over university isn’t open on Saturdays.

A                            B    C     D

Answer: a correct opposite

  • Incorrect:  The customs of other countries are not inferior with those of our own country.
  • Correct  :  The customs of other countries are not inferior to those of our own country.

25. The customs of other countries are not inferior ……. those of our own country

A. Of

B. With

C. To

D. For

Answer: c

  • Problem 30           Parts of Speech
  • Incorrect:  The agreeing is not legal unless everyone signs his name.
  • Correct  :  The agreement is not legal unless everyone signs his name.

26.The agreeing is not legal unless everyone signs his name.

A                              B          C          D

Answer: a correct agreement

  • Incorrect:  Even young children begin to show able in mathematics.
  • Correct  :  Even young children begin to show ability in mathematics.

27.Even young children begin to show ………. in mathematics.

A.able

B.ability

C. To able

D. Be able

Answer: b

  • Incorrect:  Arranging have been made for the funeral.
  • Correct  :  Arrangements have been made for the funeral.

28.Arranging have been made for the funeral.

A            B                 C     D

Answer: a correct arragements

  • Incorrect:  A free educating is guaranteed to every citizen.
  • Correct  :  A free education is guaranteed to every citizen.

29.A free ………… is guaranteed to every citizen.

A.education

B.educating

C.educated

D. To education

Answer: a

  • Incorrect:  The develop of hybrids has increased yields.
  • Correct  :  The development of hybrids has increased yields.

30.The develop of hybrids has increased yields.

A                 B       C      D

Answer: a correct development