Eleventh meeting

 

1. Which of the following is the main topic of the passage?

C. The current American family

D. The ideal family

C. The current American family

D. The ideal family

2.The word current in paragraph 2 could best be replaced by which of the following?

A. Typical

B. Present

C. perfect

D. Traditional

3.The word none in paragraph 2 refers to?

A. parents

B. children

C. couples

D. Families

4.How many single people were identified in the survey?

A. One third of the total surveyed

B. One fourth of the total surveyed

C. One fifth of the total surveyed

D. Less than one tenth of the total surveyed

5.Who generally constitutes a one-person household?

A. A single man in his twenties

B. An elderly man

C. A single woman in her late sixties

D. A divorced woman

6.The word undervalues in paragraph 4 is closest in meaning to?

A. does not appreciate

B. does not know about

C. does not include

D. does not understand

7.The passage discusses all of the following reasons for an increase in single-parent householdsEXCEPT?

A. a rising divorce rate

B. death of one of the parents

C. increased interest in parenting by fathers

D. babies born to single women

8.With which of the following statements would the author most probably agree?

A.There have always been a wide variety of family arrangements in the United States

B. Racial, ethnic, and religious groups have preserved the traditional family structure

C.The ideal American family is the best structure

D. Fewer married couples are having children

Problem 9 Agreement    Indefinite Subject and Verb

 

Incorrect:  Everyone who majors in architecture and fine arts study History of Art 450.

Correct  :  Everyone who majors in architecture and fine arts studies History of Art 450.

1.Everyone who majors in architecture and fine arts ……… History of Art 450.

A.study

B.studied

C.studies

D.student

Answer: c

Incorrect:  Either of these buses go past the university.

Correct  :  Either of these buses goes past the university.

2.Either of these buses go past the university.

A    B               C     D

Answer: d correct goes

Incorrect:  Anyone who wish to participate in the state lottery may do so by purchasing    a ticket at  store that displays the official lottery seal.

Correct  :  Anyone who wishes to participate in the state lottery may do so by                      purchasing a ticket at store that displays the official lottery seal.

3.Anyone who ………. to participate in the state lottery may do so by purchasing a ticket at  store that displays the official lottery seal.

A.wish

B.wished

C.whises

D.whose

Answer: c

Incorrect :  Neither Canada nor Mexico require that citizens of the United States have      passports.

Correct   :  Neither Canada nor Mexico requires that citizens of the United States have      passports.

4.Neither Canada nor Mexico require that citizens of the United States have

A                                           B                 C                                         D

 

passports.

Answer: b correct requires

Incorrect:  The first two problems are very difficult, but the rest is easy.

Correct  :  The first two problems are very difficult, but the rest (of the problems) are            easy.

5.The first two problems are very difficult, but the rest …….. easy.

A.is

B.are

C.to

D.was

Answer: b

Problem 10 Agreement    Collective Subject and Verb

Incorrect:  Twenty dollars are the price.

Correct  :  Twenty dollars is the price.

6.Twenty dollars are the price.

A            B       C           D

Answer: c correct is

Incorrect:  Many people is coming to the graduation.

Correct  :  Many people are coming to the graduation.

7.Many people …… coming to the graduation.

A.is

B.are

C.was

D.were

Answer:b

Incorrect:  An audience usually do not applaud in a church.

Correct  :  An audience usually does not applaud in a church.

8.Anaudience usually do not applaud in a church.

A            B      C             D

Answer: c correct does

Incorrect:  Four miles are the distance to the office.

Correct  :  Four miles is he distance to the office.

9.Four miles ……. the distance to the office.

A.are

B.was

C.is

D.to

Answer: c

Incorrect:  The staff are meeting in the conference room.

Correct  :  The staff is meeting in the conference room.

10.The staff are meeting in the conference room.

A     B     C                           D

Answer: b correct is

Problem 11 Agreement    Noun and     Pronoun

 

Incorrect:  If you want to leave a message for Mr. and Mrs. Carlson, I will be glad to take                      them.

Correct  :  If you want to leave a message for Mr. and Mrs. Carlson, I will be glad to take it.

11. If you want to leave a message for Mr. and Mrs. Carlson, I will be glad to take ……

A.it

B.them

C.they

D.that

Incorrect:  All is interested in mathematics and their applications.

Correct  :  All is interested in mathematics and its applications.

12.ll is interested in mathematics and their applications.

A       B            C                  D

Answer: d correct its

Incorrect:  It is easier to talk about a problem than to resolve them.

Correct  :  It is easier to talk about a problem than to resolve it.

13.It is easier to talk about a problem than to resolve…..

A.them

B.it

C. That

D. Their

Answer: b

Incorrect:  Although their visas will expire in June, they can have it extended for three months.

Correct  :  Although their visas will expire in June, they can have them extended for three                  months.

14.Although their visas will expire in June, they can have it extended for three

A                   B                                            C           D

months.

Answer: it correct them

Incorrect :  In spite of its small size, these cameras take very good pictures.

Correct  :  In spite of their small size, these cameras take very good pictures.

15.In spite of …… small size, these cameras take very good pictures.

A.these

B.that

C.their

D.its

Answer: c

Problem 12 Agreement    Noun and Pronoun

 

Incorrect:  Those of us who are over fifty years old should get their blood pressure checked regularly

Correct  :  Those of us who are over fifty years old should get our blood pressure checked regularly.

16.Those of us who are over fifty years old should get their blood pressure checked

A            B                        C             D

regularly

Answer: d correct our

Incorrect:  Our neighbors know that when they go on vacation, we will get its mail for them.

Correct  :  Our neighbors know that when they go on vacation, we will get their mail for them.

17.Our neighbors know that when they go on vacation, we will get ….. mail for them.

A.its

B.their

C.these

D.that

Answer: a

Incorrect:  A mother who works outside of the home has to prepare for emergencies when she can not be there to take care of your sick child.

Correct  :  A mother who works outside of the home has to prepare for emergencies when she

can not be there to take care of her sick child.

18. A mother who works outside of the home has to prepare for emergencies when she

A                                                      B                                   C

can not be there to take care of your sick child.

D

Answer: d correct her

Incorrect:  Wine tends to loose their flavor when it has not been properly sealed.

Correct  :  Wine tends to loose its flavor when it has not been properly sealed.

19.Wine tends to loose ……. flavor when it has not been properly sealed.

A.its

B.these

C.there

D.them

Answer: a

Incorrect:  Optimal equipment on a car can add several hundred dollars to it’s resale value when

You trade it in.

Correct  :  Optimal equipment on a car can add several hundred dollars to its resale value when You trade it in.

20.Optimal equipment on a car can add several hundred dollars to its resale value

A                         B                                                    C

when You trade it in.

D

Answer: c correct its

Problem 13 Agreement    Impersonal Pronoun

Incorrect:  At a large university, one will almost always be able to find a friend who speaks your language.

 

Correct  :  At a large university, one will almost always be able to find a friend who           speaks ones  language.

or

At a large university, one will almost always be able to find a friend who     speaks his   language.

21.At a large university, one will almost always be able to find a friend who speaks ……..your language.

A.one’s

B. Its

C. Has

D. Have

Answer: a

Incorrect:  If one knew the facts, you would not be so quick to criticize.

Correct  :  If one knew the facts, one would not be so quick to criticize.

or

If one knew the facts, he would not be so quick to criticize.

22.If one knew  facts, you would not be so quick to criticize.

A                        B                         C           D

Answer: b correct one

Incorrect:  In order to graduate, one must present their thesis thirty days prior to the last day of              classes.

Correct  :  In order to graduate, one must present ones thesis thirty days prior to the last day of              classes.

or

In order to graduate, one must present his thesis thirty days prior to the last day of           classes.

23.In order to graduate, one must present ……… thesis thirty days prior to the last day of              classes.

A.his

B.its

C.one

D.of

Answer: a

Incorrect :  Regardless of one’s personal beliefs, you have the responsibility to report the fact as              impartially as possible.

Correct  :    Regardless of ones personal beliefs   , one have the responsibility to report the fact as             impartially as possible.

or

Regardless of ones personal beliefs, he has the responsibility to report the fact as         impartially as possible.

24. Regardless of one’s personal beliefs, you have the responsibility to report the fact

A                                 B     C

as impartially as possible

D

Answer: c correct one

Incorrect:  If one does not work hard, you cannot expect to succeed.

Correct  :  If one does not work hard, one cannot expect to succeed.

or

If one does not work hard, he cannot expect to succeed.

25.If one does not work hard,…… cannot expect to succeed.

A.he

B.that

C.these

D.its

Answer: a

Problem 14 Agreement    Subject and                                         Appositive

Incorrect:  The people in my class, mostly international student, are very friendly.

Correct  :  The people in my class, mostly international students, are very friendly.

26.The people in my class, mostly international student, are very friendly.

A                            B                                C               D

Answer: c correct students

Incorrect:  The final exam, essay tests, will be given during the last week of classes.

Correct  :  The final exam, an essay test, will be given during the last week of classes.

27.The final exam, essay………, will be given during the last week of classes.

A

A.test

B.tests

C.it

D.these

Answer: a

Incorrect:  We didn’t sleep because of Jan’s dog, a little poodle puppy that missed their               mother.

Correct  :  We didn’t sleep because of Jans dog, a little poodle puppy that missed its        mother.

28. We didn’t sleep because of Jan’s dog, a little poodle puppy that missed their

A                                          B                              C     D

mother

Answer: d correct their

Incorrect:  I haven’t seen my cousins, now a young woman, for many years.

Correct  :  I haven’t seen my cousins, now young women, for many years.

29.I haven’t seen my cousins, now ……….. woman, for many years.

A.a young

B.young

C.old

D.a old

Answer: b

Incorrect:  The notes that I took, some of it with extensive drawings, are missing from        my folder.

Correct  :  The notes that I took, some of them with extensive drawings, are missing            from my folder.

30.The notes that I took, some of it with extensive drawings, are missing from

A                B            C                   D

my folder.

Answer: a correct them