Quiz 2
Problem 106: Addition – Besides
Examples
Incorrect:  Beside Marge, three couples are invited.
Correct  :  Besides Marge, three couples are invited.
1. Incorrect:  Beside Domino’s, four other pizza places deliver.
Correct  :  besides Domino’s, four other pizza places deliver.
1.Beside Domino’s, four other pizza places deliver.
      A              B                     C                   D
Answer: A correct besides
2. Incorrect:  To lead a well-balanced life, you need to have other
       interests beside studying.
Correct  :  To lead a well-balanced life, you need to have other
      interests besides studying.
2.To lead a well-balanced life, you need to have other interests ……. studying.
A. Because
B. Be able to
C.besides
D.beside
Answer: C besides
 
3. Incorrect:  Beside taxi service, there isn’t any public transportation
      in town.
Correct  : besides taxi service, there isn’t any public transportation in town.
3. Beside taxi service, there isn’t any public transportation in town.
        A                   B                                     C                                     D
Answer: A correct besides
4. Incorrect:  Janice has lots of friends beside her roommate.
Correct  :  Janice has lots of friends besides her roommate.
4.Janice has lots of friends …….. her roommate.
A.beside
B.because
C.besides
D.before
Answer: C besides
Problem 107: Exception – But  and Except
Examples
Incorrect:  All of the group exception Barbara went to the lake.
Correct  :  All of the group but Barbara went to the lake.
or
          All of the group except Barbara went to the lake.
1. Incorrect:  You can put everything but for those silk blouses in the washer.
Correct  :  You can put everything but those silk blouses in the washer.
or
           You can put everything except those silk blouses in the washer.
1. You can put everything but for those silk blouses in the washer.
              A                               B                                 C                      D
Answer: B correct except
2. Incorrect:  Everyone except  to Larry wants sugar in the tea.
Correct  :  Everyone but Larry wants sugar in the tea.
or
            Everyone except Larry wants sugar in the tea.
2.Everyone ……..  to Larry wants sugar in the tea.
A.that
B.because
C.the
D.except
Answer:D except
3. Incorrect:  No one excepting Kathy knows very much about it.
Correct  :  No one but Kathy knows very much about it.
or
              No one except Kathy knows very much about it.
3.No one excepting Kathy knows very much about it.
                     A                           B                 C         D
Answer: A correct except
4. Incorrect:  The mail comes at ten o’clock every day not Saturday.
Correct  :  The mail comes at ten o’clock every day but Saturday.
or
            The mail comes at ten o’clock every day except Saturday.
4.The mail comes at ten o’clock every day …. Saturday.
A.but
B.to
C.and
D.on
Answer: A .but
Problem 108: Replacement – Instead of and Instead
Examples
Incorrect:  Bob’s father wanted him to be an engineer instead a geologist.
Correct   :  Bob’s father wanted him to be an engineer instead of a geologist.  or
    Bob’s father wanted him to be an engineer instead.
1. Incorrect:   Could I have rice instead potatoes, please?
Correct   :  Could I have rice instead of potatoes, please? or
          Could I have rice instead potatoes , please?
1.Could I have rice instead potatoes, please?
      A         B                 C                          D
Answer: C correct instead of potatoes
2. Incorrect:  Paula’s problem is that she likes to go to the movies stead of to class.
Correct  :   Paula’s problem is that she likes to go to the movies instead of to class or
    Paula’s problem is that she likes to go to the movies instead.
2.Paula’s problem is that she likes to go to the movies …… to class.
A.instead
B.instead of
C.because
D.because of
Answer: B.instead of
3. Incorrect:  We chose Terry instead from Gene as our representative.
Correct   :  We chose Terry instead of as our representative. or
    We chose Terry instead.
3.We chose Terry instead from Gene as our representative.
             A                   B       C                                      D
Answer: B correct instead of
4. Incorrect:  It is important to eat well at lunchtime in place buying snacks
                  from vending machines.
Correct  :   It is important to eat well at lunchtime instead ofsnacks
    from vending machines. or
    It is important to eat well at lunchtime instead.
4. It is important to eat well at lunchtime ………….. snacks
    from vending machines.
A.instead
B.because
C.instead of
D. Before
Answer: C .instead of
Problem 109:  Example – Such as
Examples
Incorrect:  By using coupons, you can get a discount on a lot of things, such    groceries, toiletries, and household items.
Correct  :  By using coupons, you can get a discount on a lot of things, such as    groceries, toiletries, and household items.
1. Incorrect:  Taking care of pets as such dogs and cats can teach children lesson in responsibility.
Correct  :  Taking care of pets such as dogs and cats can teach children lesson in responsibility.
1. Taking care of pets as such dogs and cats can teach children lesson in responsibility.
                   A                     B                        C                                     D
Answer: B correct such as
2. Incorrect:  Magazines such Time, Newsweek, and U.S. News and World Report provide the reader with a pictorial report of the week’s events.
Correct  :  Magazines such asTime, Newsweek, and U.S .News and World Report provide the reader with a pictorial report of the week’s events.
2.Magazines ………Time, Newsweek, and U.S. News and World Report provide the reader with a pictorial report of the week’s events.
A.such
B.like as
C.such as
D.same
Answer: C. such as
3. Incorrect:  Jobs as fast-food restaurants for such McDonald’s or Taco Bell are often filled by students.
Correct:  Jobs as fast-food restaurants for such as McDonald’s or Taco Bell are often filled by students.
3.Jobs as fast-food restaurants for such McDonald’s or Taco Bell are often filled by
                                       A                  B                                      C          D
 students.
Answer: B correct such as
4. Incorrect:  A metal detector buzzes not only when firearms are located but also when smaller metal objects as keys and belt buckles are found.
Correct:  A metal detector buzzes not only when firearms are located but also when smaller metal  objects  such as keys and belt buckles are found.
4. A metal detector buzzes not only when firearms are located but also when smaller
 metal objects …….. keys and belt buckles are found.
A.as
B.such
C.such as
D.like as
Answer: C.such as