All quiz problems 116 – 136

 

Problem 116 : Correlative Conjunctions Inclusives both and

 

1.Virginia opened _____ a savings account and a checking account.

A.both

B.and

C.but

D.to

 

Answer: A .both

 

2.The weather on Sunday will be both sunny, warmer also.

A                            B          C                  D

 

Answer: D correct and before warmer

 

3.We can use the bike both ride to school              also to the grocery store.

A.both

B.and

C.as well as

D.at

 

Answer: B.and

 

4.The party will celebrate both our finishing the term as well your getting a new job.

A                            B                        C                 D

 

Answer : C correct and

 

 

 

Problem 117:   Correlative Conjunctions – Inclusives both and as well as.

 

1.My fiancé is both attractive and intelligent                  considerate.

 

A.as well

B. As well as

C.but

D.for

 

Answer: B. As well as

 

2.There are snacks both in the refrigerator and in the oven as well on the table.

A                       B        C                           D

 

Answer : D correct as well as

 

 

3.To reach the goal, you must plan and work               dream

A.both

B.for

C.as well as

D.as well

 

Answer : C as well as

 

4.We will keep in touch by both writing and calling and visiting each other.

A                         B                 C               D

 

Answer : D. as well as

Problem 118:  Correlative Conjunctions – Inclusives not only but also.

 

1.The new models are _______ lessexpensive but also moreefficient.

A.not only

B.but also

C.as well as

D.and

 

Answer : A.not only

 

2. The objective is not to identify the problem but also to solve it.

A              B                                C           D

Aswer : B correct not only

 

3. Not only her parents                   her brothers and sisters also live in Wisconsin.

A.as well

B. For

C. To

D.but also

Answer: D.but also

 

4.To complete his physical education credits, John took not only swimming          golf.

A.but also

B.as well

C.for

D.not only

 

Answer : A.but also

 

Problem 119:   Correlative Conjunctions – Exclusives not but

 

1.The office that I was assigned was not large and cheerful              small and dark.

A.but only

B.but

C.as well

D.for

Answer: B.but

 

2.To judge your friends, you should not listen to what they say only observe what they do.                                           A        B                                 C     D

 

Answer: D correct but

 

3. Jill could make herself understood if she spoke not louder           more slowly.

A.not

B.also

C.but

D.well

Answer: C. But

 

 

 

4.It is not the money only the principle that makes me angry.

A                      B                C                 D

 

Answer : B correct but

 

 

Problem 120:  Affirmative Agreement – So and Too

 

  1. He likes to travel, and  __________ she.

A.so are she

B.so are too

C.there are too

D.her are too

 

Answer: A. So are she

 

2.I am worried about it, and also is he.

A          B          C       D

 

Answer: D. So is he

 

3.Mary wants to go home, and so want we.

A           B     C                      D

 

Answer: D so are we

 

4. She took pictures, and            .

A. i did too

B. I did so

C. So are i

D.so are too

 

Answer: A. I did too

 

 

Problem 121:   Negative Agreement – Neither and Either

1. didn’t know the answer, and he didn’t neither.

didn’t know the answer, and ……………….

A. He didn’t either

B. Didn’t neither he

C. Didn’t either he

D.neither he didn’t

 

Answer: B.didn’t neither he

 

2.If Jane wont go to the party, either will he.

                   A    B              C               D

 

Answer : D.he will not either

 

3. She is not in agreement, and neither do I.

She is not in agreement, and …………….

A. Either do i

B. I Don’t either

C. Neither don’t i

D. Either don’t i

 

Answer: B. I don’t either

 

 

4.He won’t be here today, and either his sister will.

A     B               C                           D

 

Answer: D. His sister will not either

 

 

Problem 122:  Planned Result – So That

 

1.He borrowed the money           he could finish his education.

A.so that

B.that

C.so

D.but

 

Answer: A.so that

 

2.Larry took a bus from New York to California but he could see the

A              B                                      C            D

country.

 

Answer: C correct so that

 

3.Many men join fraternities ……… they will be assured of group support.

A.but

B.also

C.so that

D.because

 

Answer: C.so that

 

4.Don’t forget to register this week but also you can vote in the election.

A                              B         C                   D

 

Answer: C correct so that

 

5. Every student needs a social security number …….. he can get a university identification card made

A.but also

B.so that

C.because

D.but

 

Answer: B.so that

 

 

 

Problem 123:   Future Result – When

 

 

1.Marilyn plans to work in her family’s store              she get her M.B.A.

A.when

B.but

C.because

D.will

 

answer: A.when

 

2.He will probably buy some more computer software when he will get paid.

A       B                                  C             D

Answer: D correct get

 

3.She will feel a lot better             she stop smoking.

A.will

B.but

C.when

D.because

 

Answer: C.when

 

4.When Gary will go to State University, he will be a teaching assistant.

A                B                                        C             D

 

Answer: B correct go

 

 

 

 

Problem 124:   Indirect Questions

 

1.Do you know how much          cost?

A.they

B.when

C.then

D.will

 

Aswer : B.when

 

 

2.I wonder when is her birthday is.

A          B        C               D

 

Answer: B. Correct when

 

3.Could you please tell me where  the post office    ?

 

A.is

B.are

C.and

D.a

 

Answer: A.is

 

4.Can they tell you what time does the movie starts?

A               B                   C           D

 

Answer:B. What time

 

 

Problem 128  Sometime and Sometimes

 

 

1.It is cool now, but sometime it gets very warm here.

 

A.sometime

B.somepeople

C.someone

D.sometimes

 

Answer:D some times

 

2.Janet would like to travel sometimes, but right now she has to finish her degree.

A                                 B                 C                              D

 

Answer: b correct sometime

 

3.Why don’t you call me                             ?

 

A.somepeople

B.somethere

C.sometimes

D.sometime

 

Answer: d.sometime

 

4.Sometime car manufactures must recall certain models because of detects in

A                       B                     C                                   D

design.

 

Answer: A correct sometimes

 

 

Problem 129   Negative Emphasis

 

1.Only rarely                          an accident occurred.

 

A.has

B.have

C.can

D.could

 

Answer: A.has

 

2.Very seldom a movie can hold my attention like this one.

A             B            C               D

 

Answer: B correct can a movie

 

 

Problem 130  Introductory Adverbial Modifiers – Once

 

  1.               a clerk in a grocery store, Helen is now a policewoman.

 

A.when

B.if

C.once

D.before

 

Answer: c. Once

 

2.That one a citizen of Ireland, he is now applying for permanent residency in

A                      B                                    C                  D

Canada.

 

Answer: A correct once

 

 

Problem 131  Introductory Adverbial Modifiers – While

 

1.I was very homesick                a student abroad

 

A.when

B.whom

C.while

D.what

 

Answer: c.while

 

2.When still a teaching assistant, he was doing important research.

A                   B                             C     D

 

Answer: a correct while

 

3.According to the newspapers he accepted bribes           a high official of the government.

A.who

B.why

C.while

D.when

 

Answer: c.while

 

 

Problem 132  No Longer

 

1.Since she talked with her adviser, she is ________ interested in majoring in political science

 

A.no longer

B.not longer

C.do longer

D.don’t longer

 

Answer: A.no longer

 

2.The person you are trying to reach is no long at this telephone number.

A            B            C            D

 

Answer: d correct no longer

 

3.Although they used to write each other everyday, they are ________ exchanging letters.

A.not long

B.not longer

C.no longer

D.longer

 

Answer: c. No longer

 

 

4.School starts on the sixteenth       September this year.

A.of

B.for

C.to

D.and

 

Answer: a.of

 

5.Her birthday is the second but December.

A        B                    C        D

 

Answer: d correct of

 

6.Please change my reservation to            tenth of November.

A.of

B.at

C.the

D.and

 

Answer: c.the

 

7.Independence Day in the United States is the four of July.

A                                                  B       C    D

 

Answer: c correct fourth

 

 

Problem 133  Duration – For and Since

 

1.Mary has been on a diet           threeweeks.

 

A.for

B.to

C.from

D.but

 

Answer: a.for

 

2.She has been living here before April.

A     B        C               D

 

Answer: d correct since

 

3.We haven’t seen him ___ almost a year.

A.for

B.since

C.from

D.when

 

Answer: A.for

 

4.We have known each other before 1974.

A        B      C                  D

 

Answer: d correct since

 

5. He has studied English ___ five years.

A.since

B.for

C.to

D.on

 

Answer: b.for

 

 

Problem 134  Dates

 

1.School starts on the sixteenth       September this year.

A.of

B.for

C.to

D.and

 

Answer: a.of

 

2.Her birthday is the second but December.

A        B                    C        D

 

Answer: d correct of

 

3.Please change my reservation to            tenth of November.

A.of

B.at

C.the

D.and

 

Answer: c.the

 

4.Independence Day in the United States is the four of July.

A                                                  B       C    D

 

Answer: c correct fourth

 

 

Problem 135  Pseudo comparatives

 

  1. 1.Since taxi fare from the airport may run____________ , I suggest that you take a limousine.

A.as high as

B.high as

C.as soon as

D.soon as

 

Answer: A, as high as

 

2.She will call you back as soon as she will finish dinner.

A            B            C                       D

 

Answer: d correct finishes

 

3.The cost of one day in an average hospital can run                to $2000.

A.as soon as

B.as to as

C.soon as

D.as high as

 

Answer: d. As high as

 

4.Your application will be considered as soon as your file will be complete.

A                  B              C                          D

 

Answer: d correct is

 

Problem 136  Generalization – As a Whole and Wholly

 

1.The house and all of its contents was               consumed by the fire.(completely)

A.wholly

B.as a whole

C.while

D.whom

 

Answer: a. Wholly

 

2.The teams are not rated equally, but wholly, they are evenly matched

A                    B                            C                       D

 

Answer: c correct as a whole

 

3.                     , Dan’s operation proved to be successful.(generally)

A.as a whole

B.wholly

C.whom

D.whole

 

Answer: a. As a whole

 

4.As whole, people try to be helpful to tourists.

A                  B      C       D

 

Answer: a correct as a whole